Nieuws

05.04.2017

Mijn Verbetermeter opgenomen in de KwaliteitsWijzer van Vilans

Vilans publiceert vandaag haar kwalitietswijzer, op deze site vind je een overzicht van instrumenten uit de ouderen- en gehandicaptensector die helpen om de kwaliteit van zorg in jouw eigen organisatie in beeld te brengen. De manier waarop de instrumenten dat doen varieert, evenals de informatie die ze bieden. De wijzer geeft geen beoordelingen van instrumenten, alleen beschrijvingen. Bij elk instrument lees je hoe het werkt, wat het oplevert en wie je verder kan helpen. Mijn Verbetermeter is ook opgenomen op deze lijst, een duidelijke aanvulling in de sector om die vragen te beantwoorden waar jij het antwoord op wilt weten. Met Mijn Verbetermeter bepaal je namelijk zelf wat je meet, hoe vaak je dit doet en hoe dit wordt uitgevoerd. Je vindt hier meer informatie of kijk op www.mijnverbetermeter.nl

23.03.2017

Gebruikersbijeenkomst 13 april 2017

We nodigen jullie van harte uit op 13 april om 13.00 uur bij ActiZ in Utrecht op de Oudlaan voor de gebruikersbijeenkomst van Mijn Verbetermeter. Aanmelden kan via n.visser@actiz.nl. Van harte welkom!

22.07.2016

15 september gebruikersbijeenkomst

Op 15 september 2016 organiseren we weer een gebruikersbijeenkomst voor Mijn Verbetermeter van 13.30 uur tot 16.00 uur. Alle gebruikers van harte welkom! Er is plaats voor 12 deelnemers. Per organisatie kunnen maximaal 2 deelnemers deelnemen, mail je eventuele vragen en je aanmelding voor deze gebruikersbijeenkomst naar Karin van Rossenberg (k.van.rossenberg@actiz.nl). Bij grote interesse wordt een tweede bijeenkomst gepland. 

12.04.2016

Gebruikersbijeenkomst wederom een succes!

Op 21 maart 2016 was er een gebruikersbijeenkomst van Mijn Verbetermeter. Tijdens de bijeenkomst was er ruimte voor met name de ervaringen van de gebruikers. Veel tips en mogelijkheden werden uitgewisseld met elkaar. Dat leverde nieuwe inzichten en mogelijkheden voor de gebruikers van Mijn Verbetermeter op. De presentatie is hier te downloaden. Eind mei 2016 houden we opnieuw een gebruikersbijeenkomst. Wanneer de datum bekend is ontvangt u een mail.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lionella Jones via l.jones@actiz.nl.

04.03.2016

Werkplaats over betekenisvol registreren van start: meld je aan!

Verpleegkundigen en verzorgenden verzamelen dagelijks veel informatie over kwaliteit. Een groot deel hiervan is bedoeld om aan anderen (de inspectie, zorgkantoren en/of zorgverzekeraars) te laten zien dat alle zaken op orde zijn. Verpleegkundigen en verzorgenden krijgen het resultaat van de verzamelde informatie meestal niet te zien. En dat frustreert. Het is zonde van al het werk, én een gemiste kans! Zij weten zelf niet hoe het met de kwaliteit van hun team, volgens die cijfers, gesteld is.

Met de werkplaats Leiderschap op kwaliteit willen V&VN en Vilans daar verandering in brengen. Meld je aan!

In de werkplaats gaan we kijken hoe bestaande kwaliteitsinformatie voor verpleegkundigen en verzorgende op de werkvloer weer betekenis kan krijgen. Zodat verpleegkundigen en verzorgenden zélf beoordelen of de kwaliteit van de zorg op orde is en of daarop actie moet worden ondernomen. De geleerde lessen uit deze werkplaats zetten we om in een handzame methodiek voor andere zorgteams, zodat meer teams leiderschap krijgen op kwaliteit. Vind je het belangrijk dat metingen en registraties iets opleveren voor de zorg zelf? Ben jij in jouw team op deze manier bezig met kwaliteitsregistraties? Meld je dan aan voor de werkplaats Leiderschap op kwaliteit!

Wil je voordat je je opgeeft meer informatie? Neem dan contact op met Sabina Mak s.mak@vilans.nl of Anne Marie Vaalburg a.vaalburg@venvn.nl of kijk op: www.zorgvoorbeter.nl.

04.02.2016

Vivium Zorggroep is Waardigheid en trots-aanbieder en zet Mijn Verbetermeter in met succes!

Vivium Zorggroep is Waardigheid en trots-aanbieder en zit midden in de overgang naar zelfsturing. Niet alleen de zorgteams maar ook een aantal ondersteunende diensten zijn straks zelforganiserend. Vakmanschap en ontwikkeling staan centraal. Hier hoort ook verantwoordelijkheid voor kwaliteit bij. Maar dan moeten teams de kwaliteit wel kunnen meten. Vivium ging op zoek naar hulpmiddelen en kwam onder andere uit bij Mijn Verbetermeter. Nieuwsgierig naar de digitale tool startte de organisatie een pilot. Sinds begin dit jaar is Mijn Verbetermeter een vast onderdeel van de ‘toolbox’ voor zelfsturende teams. Lieke Hollegie en Eric Drewes, beiden adviseur kwaliteit en beleid, vertellen waarom.

>>lees verder<<

29.12.2015

Gebruikersbijeenkomst een succes!

Op 24 november en op 3 december 2015 was er een gebruikersbijeenkomst van Mijn Verbeterbeter. Tijdens de bijeenkomst was er ruimte voor met name de ervaringen van de gebruikers. Veel tips en mogelijkheden werden uitgewisseld met elkaar wat nieuwe inzichten en mogelijkheden voor de gebruikers van Mijn Verbetermeter opleverde. De presentatie die werd gehouden is hier te downloaden.
Volgend jaar houden we uiteraard opnieuw gebruikersbijeenkomsten.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de servicedesk

03.07.2015

Mijn Verbetermeter één van de alternatieven voor de CQ-index

Mijn Verbetermeter als een van de alternatieven voor de CQ -index: lees het artikel op de website van ActiZ over oude en nieuwe schoenen. Lees het artikel hier.

03.07.2015

Mijn Verbetermeter beschikbaar voor alle zorgorganisaties!

Met ingang van 1 augustus 2015 is Mijn Verbetermeter ook beschikbaar voor ziekenhuizen, GGZ-instellingen, en alle andere zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland. Ook zij kunnen vanaf nu een licentie op Mijn Verbetermeter nemen. Interessant voor wie cliëntervaringen, ervaringen van mantelzorgers, vrijwilligers, of medewerkers regelmatig wil meten. 

21.05.2015

Magentazorg vertelt

Onlangs ontving ActiZ een leuk nieuwsbericht van MagentaZorg. Hierin vertellen ze over het gebruik van Mijn Verbetermeter en de uitrol van het instrument binnen de organisatie. Waar MagentaZorg allereerst alleen Mijn Verbetermeter gebruikte voor de jaarlijkse zorginhoudelijke meting met betrekking tot het onderdeel zorgrisicoscreening breiden ze dit nu uit naar clienttevredenheidsonderzoek en ter voorbereiding op de zorgleefplan besprekingen. Verder lezen? Klik hier.

1 2 3

Licentie & training

Enthousiast geworden? Ga dan direct aan de slag door een licentie aan te vragen. Mijn Verbetermeter is voor iedereen bruikbaar in de zorg.